13 Aralık 2013 Cuma

SİRKELİ TUZLU KURABİYE

SİRKELİ TUZLU KURABİYE TARİFİ:

MALZEMELER
  • 1 paket oda ısısında margarin
  • 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • aldığı kadar un
  • 1 yumurta(sarısı hamuruna beyazı üstüne)
  • 1 paket kabartma tozu

  • istenilen kadar susam

YAPILIŞI

KARIŞTIRMA KABIMIZA ODA ISISINDA YUMUŞATTIĞIMIZ MARGARİNİ, SİRKEYİ,

YUMURTA SARISINI ,TUZU,ŞEKERİ,EKLEYİP MALZEMELER HOMOJEN((İYİCE

KARIŞANA)KIVAM ALANA KADAR KARIŞTIRILIR.ELENMİŞ UNU KABARTMA

 TOZUNU İLAVE EDER HAMURU İYİCE YOĞURURUZ.YOĞURULAN HAMURU

 İSTENİLEN ŞEKİLLER VERİLEN KURABİYELERİMİZİ ÖNCE YUMURTA BEYAZINA

DAHA SONRADA SUSAMA BATIRIP YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE SIRALIYORU,.ÜZ ERİ K1ZARANAKADAR 175 C*  PİŞİRİYORUZ   

AFİYET OLSUN.......