18 Aralık 2013 Çarşamba

ÜÇ YUFKALI BÖREK....

ÜÇ YUFKALI PEYNİRLİ BÖREK.

BUGÜN KIZIMIN BESLENME LİSTESİNDE BÖREK VARDI.PRATİK VE LEZZETLİ BÖREK OLDU SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM......


 

                                                               MALZEMELER

3 ADET YUMURTA
150 GR LOR PEYNİRİ
1/2 DEMET MAYDONOZ
1 SU BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
1 YUMURTA
TUZ
KARABİBER
ÇÖREK OTU

                                                           YAPILIŞI

KARIŞTIRMA KABINA SÜT, YOĞURT,SIVIYAĞ ALINIR YUMURTA KIRILIR 1 TATLI KAŞIĞI TUZ EKLENİP İYİCE ÇIRPILIR SOS HAZIR..İÇ MALZEME :PEYNİRİ , İNCE KIYILMIŞ MAYDONOZU, KARABİBERİ , TUZU EKLENİR İÇİMİZ HAZIR.... PİŞİRME TEPSİSİ YAĞLANIR.1.YUFKA PARÇALANIP ,PARÇALAR TEPSİYE DÜZGÜNCE YAYILIR HER TARAFINA SOS SÜRÜLÜR.2.YUFKANIN YARISI DA SOSLANINCA İÇMALZEME TEPSİNİN HER TARAFINA YAYILIR.YUFKALARIMIZA TEKRAR AYNI İŞLEMİ UYGULAYIP.ÜZERİNE ÇÖREKOTU SERPİYORUZ. BÖREĞİMİZ HAZIR.
175 DERECEDE 20-25 DAKİKA PİŞİRİYORUZ....

                                     AFİYET OLSUN.................


İTALYAN USULÜ(İNCE HAMUR) PİZZA

        

İTALYAN USULÜ(İNCE HAMUR)PİZZA

BU TARİFİ NERİMAN AGANA İTHAF EDİYORUM.....ABLACIM BU LEZZETİ BENİMLE

 PAYLAŞTIĞIN İÇİN ÇOOOOOKKK TEŞEKKÜRLER.


MALZEMELER

4-5 BARDAK UN
1 PAKET İNSTAD MAYA
1-1,5 BARDAK ILIK SU
1 TATLI KAŞIĞI SALÇA
 1 BÜYÜK DOMATES
500 GR KAŞAR
1 PAKET PARMAK SOSİS
10 ADET MANTAR
5 ADET BİBER
1/2 KANGAL SUCUK
1 KÜÇÜK KUTU TON BALIĞI
TUZ
KEKİK

YAPILIŞI

Yoğurma kabımıza unu,mayayı bir tatlı kaşığı tuzu alıyoruz .iyice karıştırıyoruz.Ardından ılık suyumuzu yavaş yavaş ekliyoruz.hamuru yoğuruyoruz.hamur çok cıvık olmamalı.hazırlanan hamur mayalanmaya bırakılır. küçük bir tavaya domates rendelenir,salçayla bir miktar pişrilir kekik eklenir.kaşar rendelenir biber sosis,mantar doğranır.mayalanan hamur  ince bir şkilde açılır, yağlanan(margarin)tepsiye eşit olarak yayılır.üzerine domates sosu hertarafına eşit yayılır.tonbalığı küçük parçalar olarak serpilir.sırasıyla mantar sosis sucuk biber;enson rende kaşar her tarafa eşit şekilde yayılır.pizzamız fırına girmeye
hazır.170 derecede 20-25 dakika pişirilir..

AFİYET OLSUN...