ELMALI TARÇINLI CUP KEK
MUTFAĞIN KRALİÇESİ |
MALZEMELER
1ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞI
1 SU BARDAĞI SÜT
2 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
3 YUMURTA
1/5 SU BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
1 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
ALDIĞI KADAR UN
YAPILISI
KARIŞTIRMA KABIMIZA ŞEKERİ EKLEYİP YUMURTALARIMIZI TEKER TEKER KIRIP MİKSER YADA KARIŞTIRMA TELİYLE ŞEKER VE YUMURTA KAR GİBİ OLANA KADAR ÇIRPILIR..SÜTÜ VE YAĞI EKLEYİP TEKRAR İYİCE KARIŞTIRILIR.KÜÇÜK KÜPLER HALİNDE DOĞRADIĞIMIZ ELMALARI TARÇINI EKLERİZ..AYRI BİR KABA UNUMUZU ELİYORUZ ELENMİŞ UNUMUZU KABARTMA TOZUNU, VANİLYAYI, PORTAKALKABUĞU RENDESİNİ DE İLAVE EDİP 1-2 DAKİKA DAHA KARIŞTIRIYORUZ.YAĞLI KAĞIT YERLEŞTİRDİĞİMİZ HAMURUMUZU CUP KEK KALIBIMIZA KARIŞIMI SİLME DOLDURUYORUZ.FIRINDA 175 DERECE, 20-25 DK.PİŞİRİYORUZ. AFİYET OLSUN...........
NOT:CUP KEKLERİMİZİ FIRINA VERMEDEN ÖNCE 1-2 DEFA SALLAYALIM,YERLEŞMESİ İÇİN.