16 Aralık 2013 Pazartesi

ELMALI TARÇINLI CUP KEK

ELMALI TARÇINLI CUP KEK

MUTFAĞIN KRALİÇESİ
  • MALZEMELER

2 ELMA

1ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞI

 1 SU BARDAĞI SÜT

2 TATLI KAŞIĞI TARÇIN

3 YUMURTA

1/5 SU BARDAĞI ŞEKER

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 PAKET VANİLYA

1 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ

ALDIĞI KADAR UN

YAPILISI


KARIŞTIRMA KABIMIZA ŞEKERİ EKLEYİP YUMURTALARIMIZI TEKER TEKER KIRIP MİKSER YADA KARIŞTIRMA TELİYLE  ŞEKER VE YUMURTA  KAR GİBİ OLANA KADAR ÇIRPILIR..SÜTÜ VE YAĞI EKLEYİP TEKRAR İYİCE KARIŞTIRILIR.KÜÇÜK KÜPLER HALİNDE DOĞRADIĞIMIZ ELMALARI TARÇINI EKLERİZ..AYRI BİR  KABA UNUMUZU ELİYORUZ ELENMİŞ UNUMUZU  KABARTMA TOZUNU, VANİLYAYI,  PORTAKALKABUĞU RENDESİNİ DE İLAVE EDİP 1-2 DAKİKA DAHA KARIŞTIRIYORUZ.YAĞLI KAĞIT YERLEŞTİRDİĞİMİZ  HAMURUMUZU CUP KEK KALIBIMIZA KARIŞIMI  SİLME DOLDURUYORUZ.FIRINDA  175 DERECE,  20-25 DK.PİŞİRİYORUZ.        AFİYET OLSUN...........


NOT:CUP KEKLERİMİZİ FIRINA VERMEDEN ÖNCE 1-2 DEFA SALLAYALIM,YERLEŞMESİ İÇİN.


 

  • ZEYTİN YAĞLI YAPRAK SARMA

  • MALZEMELER

  • 250 GR SALAMURA YAPRAK
  • 1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
  • 1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
  • 2 ORTA BOY SOĞAN
  • 1/5 SU BARDAĞI PİRİNÇ
  • YARIM DEMET MAYDONOZ
  • 1 TATLI KAŞIĞI KARABİBER
  • 1ÇAY KAŞIĞI KURU NANE
  • 1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON
  • 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
  • 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
  • 1/5 BARDAK SU


              YAPILIŞI.

    YAPRAKLARIMIZI  SICAK SUDA BEKLETİP SÜZÜYORUZ.TAVAMIZA YAĞIMIZI DÖKÜYORUZ SALÇALARIMIZI İLAVE EDİP KAVURMAYA BASLIYORUZ.DİĞER TARAFTA SOĞANLARIMIZI KÜÇÜK KÜPLER HALİNDE DOĞRAYIP  ,SALÇALARIMIZLA SOĞANLARI  İYİCE ÖLDÜRÜYORUZ.YIKAYIP SÜZDÜĞÜMÜZ PİRİNÇLERİMİZİ İLAVE EDİP TAVAMIZI ATEŞTEN ALIYORUZ.İNCE DOĞRADIĞIMIZ MAYDONOZLARI, NANEYİ KARABİBERİNİ,KİMYONU.TUZUNU EKLEYİP İYİCE KARIŞTIRIYORUZ.İÇ HARCIMIZ HAZIR...YAPRAKLARI SARMAYA BAŞLAYABİLİRİZ. YIKAYIP SÜZDÜĞÜMÜZ YAPRAKLARIMIZI DÜZBİR ZEMİNE SERİP İÇ HARÇINI EKLEYEREK SARMA İŞLEMİNE BAŞLANIR. YAPRAKLAR VE İÇ HARÇ BİTENE KADAR SARMA İŞLEMİNE  DEVAM EDİLİR  YAPRAKLARI PİŞİRME KABIMIZA ALABİLİRİZ(.PİŞİRME KABIMIZIN ZEMİNİNE LİMON DİLİMLERİ SIRALARSAK SARMAMIZIN FAZLA TUZUNU ALMIŞ OLUR)....... PİŞİRME KABIMIZA ALDIĞIMIZ SARMALARIN ÜZERİNE SUYUNU AZAR AZAR EKLEYEREK  25-30 DK PİŞİRİRİZ.    AFİYET OLSUN...........
  •  

KORNİŞONLU ÇOBAN SALATA

 KORNİŞONLU ÇOBAN SALATA

MALZEMELER
 
8-10 ADET KORNİŞON ZEYTİN
 
8-10 DAL MAYDONOZ
 
2-3 DAL DERE OTU
 
3-5 TANE ÇARLİSTON BİBER
 
2-3 DAL YEŞİL SOĞAN
 
1 ADET SALATALIK
 
1/2 CAY BARDAĞI NAR EKŞİSİ
 
1/2 ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
 
4 ORTA BOY DOMATES
 
TUZ
 

YAPILIŞI

KARIŞTIRMA KABIMIZIN İÇERİSİNE KORNİŞONLARIMIZI HALKA HALKA
 
DOĞRUYORUZ.DOMATESLERİMİZİ KÜP ŞEKLİNDE
 
DOĞRAYIP,SALATALIĞIMIZIDAALACALI SOYUP AYNI İŞLEMDEN
 
GEÇİRŞYORUZ.DERE OTUMUZU VE MAYDONOZUMUZU İNCECİK KIYIP,YEŞİL
 
SOĞANLARIMIZIDA UFAK UFAK KESİP ZEYTİN YAĞI,TUZ VE NAR EKŞİMİZİ EKLEYİP
 
KARIŞTIRIP  SERVİS TABAĞINA ALIYORUZ.AFİYET OLSUN
 
 
 
 

ZEYTİN YAĞLI BİBER DOLMASI







  •