17 Aralık 2013 Salı

KÖFTELİ PATATES YEMEĞİ

  • KÖFTELİ PATATES (MİSKET KÖFTE)

    MUTFAĞIN KRALİÇESİ

KÖFTELİ PATATES (MİSKET KÖFTE) 

 
 

MALZEMELER

3 ORTA BOY PATATES
 
1 ORTA BOY SOĞAN
 
250 GRAM ORTA YAĞLI KIYMA
 
1 AVUÇ PİRİNÇ
 
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
 
1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
 
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
 
2 DİLİM BAYAT EKMEK İÇİ
 
1 ORTA BOY DOMATES
 
3 BARDAK SU
 
1 TATLI KAŞIĞI KARABİBER
 
1 YEMEK KAŞIĞI TUZ
 
2YEMEK KAŞIĞI UN
 
YAPILIŞI
 
TENCEREMİZE 2YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞI ,SALÇALARI ALIP :SALÇALARIN KOKUSU ÇIKANA KADAR KAVURUYORUZ.
    • DOMATESİ RENDELEYİP SOS KIVAMI ALMASINI SAĞLIYORUZ                                                                                                
  • ARDINDAN 3 BARDAK SU EKLEYİP KAYNAMAYA BIRAKIYORUZ.
  • DİĞER BİR KABA KIMAYI,PİRİNÇİ,ROBOTTAN GEÇİRDİĞİMİZ EKMEK İÇİNİ ALIYORUZ.
  •  
  • SOĞANI RENDELEYİP MALZEMELERİMİZİ YOĞURUYORUZ. YOĞRULAN HARCIMIZDAN
  •  
  • KÜÇÜK PARÇALAR ALIP YUVARLIYORUZ.MİSKET KÖFTECİKLER YAPIYOR.  UN
  •  
  •  SERPTİĞİMİZ TEPSİYE KÖFTELERİMİZİ AKTARIYORUZ. KÖFTELERİN HERTARAFININ UNLANMASI İÇİN
 
  •  SALLIYORUZ. AYRI BİR TAVAYA KALAN YAĞIMIZI ALIP KÖFTELERİMİZİ
  •  
  • KIZGIN YAĞDA ÇEVİRİYORUZ.
  •  
  •  KÖFTELERİ KAYNAYAN SUYUMUZA EKLEYEBİLİRİZ..ORTA ATEŞTEKİ YEMEĞİMİZE
KÖFTELERİMİZ PİŞMEYE YAKLAŞTIĞINDA: SOYUP KÜP KÜP DOĞRADIĞIMIZ
 
PATATESLERİ EKLEYİP: PATATESLER YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRİYORUZ. 
  YEMEĞİMİZ HAZIR....

AFİYET OLSUN.........