KÖFTELİ PATATES (MİSKET KÖFTE)
MALZEMELER
3 ORTA BOY PATATES
1 ORTA BOY SOĞAN
250 GRAM ORTA YAĞLI KIYMA
1 AVUÇ PİRİNÇ
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
2 DİLİM BAYAT EKMEK İÇİ
1 ORTA BOY DOMATES
3 BARDAK SU
1 TATLI KAŞIĞI KARABİBER
1 YEMEK KAŞIĞI TUZ
2YEMEK KAŞIĞI UN
YAPILIŞI
TENCEREMİZE 2YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞI ,SALÇALARI ALIP :SALÇALARIN KOKUSU ÇIKANA KADAR KAVURUYORUZ.
- DOMATESİ RENDELEYİP SOS KIVAMI ALMASINI SAĞLIYORUZ
- ARDINDAN 3 BARDAK SU EKLEYİP KAYNAMAYA BIRAKIYORUZ.
- DİĞER BİR KABA KIMAYI,PİRİNÇİ,ROBOTTAN GEÇİRDİĞİMİZ EKMEK İÇİNİ ALIYORUZ.
- SOĞANI RENDELEYİP MALZEMELERİMİZİ YOĞURUYORUZ. YOĞRULAN HARCIMIZDAN
- KÜÇÜK PARÇALAR ALIP YUVARLIYORUZ.MİSKET KÖFTECİKLER YAPIYOR. UN
- SERPTİĞİMİZ TEPSİYE KÖFTELERİMİZİ AKTARIYORUZ. KÖFTELERİN HERTARAFININ UNLANMASI İÇİN
- SALLIYORUZ. AYRI BİR TAVAYA KALAN YAĞIMIZI ALIP KÖFTELERİMİZİ
- KIZGIN YAĞDA ÇEVİRİYORUZ.
- KÖFTELERİ KAYNAYAN SUYUMUZA EKLEYEBİLİRİZ..ORTA ATEŞTEKİ YEMEĞİMİZE
KÖFTELERİMİZ PİŞMEYE YAKLAŞTIĞINDA: SOYUP KÜP KÜP DOĞRADIĞIMIZ
PATATESLERİ EKLEYİP: PATATESLER YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRİYORUZ.
YEMEĞİMİZ HAZIR....