18 Aralık 2013 Çarşamba

İTALYAN USULÜ(İNCE HAMUR) PİZZA

        

İTALYAN USULÜ(İNCE HAMUR)PİZZA

BU TARİFİ NERİMAN AGANA İTHAF EDİYORUM.....ABLACIM BU LEZZETİ BENİMLE

 PAYLAŞTIĞIN İÇİN ÇOOOOOKKK TEŞEKKÜRLER.


MALZEMELER

4-5 BARDAK UN
1 PAKET İNSTAD MAYA
1-1,5 BARDAK ILIK SU
1 TATLI KAŞIĞI SALÇA
 1 BÜYÜK DOMATES
500 GR KAŞAR
1 PAKET PARMAK SOSİS
10 ADET MANTAR
5 ADET BİBER
1/2 KANGAL SUCUK
1 KÜÇÜK KUTU TON BALIĞI
TUZ
KEKİK

YAPILIŞI

Yoğurma kabımıza unu,mayayı bir tatlı kaşığı tuzu alıyoruz .iyice karıştırıyoruz.Ardından ılık suyumuzu yavaş yavaş ekliyoruz.hamuru yoğuruyoruz.hamur çok cıvık olmamalı.hazırlanan hamur mayalanmaya bırakılır. küçük bir tavaya domates rendelenir,salçayla bir miktar pişrilir kekik eklenir.kaşar rendelenir biber sosis,mantar doğranır.mayalanan hamur  ince bir şkilde açılır, yağlanan(margarin)tepsiye eşit olarak yayılır.üzerine domates sosu hertarafına eşit yayılır.tonbalığı küçük parçalar olarak serpilir.sırasıyla mantar sosis sucuk biber;enson rende kaşar her tarafa eşit şekilde yayılır.pizzamız fırına girmeye
hazır.170 derecede 20-25 dakika pişirilir..

AFİYET OLSUN...

 
 
 
 
 
 
 

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder