Resim yazısı ekle
MALZEMLER
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
1,5 SU BARDAĞI PİRİNÇ
2 ORTA BOY KURU SOĞAN
1/2 DEMET MAYDONOZ
1 TATLI KAŞIĞI KARABİBER(ARZU EDENE GÖRE PUL BİBER)
1 TATLI KAŞIĞI KURU NANE
1/2 ÇAY KAŞIĞI KİMYON
10 -15 ADET DOLMALIK BİBER
1/2 CAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 TATLI KASIĞI TUZ(SALÇANIZIN TUZUNA GÖRE ARTIRABİLİRSİNİZ)
1 BARDAK SU
YAPILIŞI
TAVAMIZA YAĞIMIZI BOSALTIYORUZ ARDINDAN SALÇALARIMIZI EKLİYORUZ.SALÇALAR ORTA
ATESTE KAVRULURKEN INCE İNCE DOĞTADIĞIMIZ SOĞANLARIMIZI
EKLIYİP.SOĞANLAR İYİCE :YIKANIP İYİCE SÜZÜLEN PİRİNCİMİZİ EKLEYİP OCAGIMIZI
KAPATIYORUZ.KÜÇÜK DOĞRANAN MAYDONOZLARI, KARABİBERİNİ, NANEYİ,KİMYON UTUZUNU İLAVE
EDİP KARISTIRIYORUZ.İC HARCIMIZ HAZIR..
YIKAYIP AYIKLADIĞIMIZ BİBERLERİMİZİN ALT KISMINDAN DELİYORUZ Kİ İÇİÇİĞ KALMASIN.SONRA
BİBERLERİMİZİ İCHARÇLA DOLDURUP PİSİRME KABIMIZA YERLEŞTİRİYORUZ.İSTEĞE GÖRE
ÜZERLERİNE DOMESLE KAPAK YAPILABİLİR.1 BARDAK SU EKLEYEREK KABIMIZI PİSİRMEYE
ALIYORUZ..20-25 DK.PİŞİRME SÜRESİ.AFİYET OLSUN.......
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder