ZEYTİN YAĞLI YAPRAK SARMA
MALZEMELER
- 250 GR SALAMURA YAPRAK
- 1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
- 1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
- 2 ORTA BOY SOĞAN
- 1/5 SU BARDAĞI PİRİNÇ
- YARIM DEMET MAYDONOZ
- 1 TATLI KAŞIĞI KARABİBER
- 1ÇAY KAŞIĞI KURU NANE
- 1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON
- 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
- 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
- 1/5 BARDAK SU
YAPILIŞI.
YAPRAKLARIMIZI SICAK SUDA BEKLETİP SÜZÜYORUZ.TAVAMIZA YAĞIMIZI DÖKÜYORUZ SALÇALARIMIZI İLAVE EDİP KAVURMAYA BASLIYORUZ.DİĞER TARAFTA SOĞANLARIMIZI KÜÇÜK KÜPLER HALİNDE DOĞRAYIP ,SALÇALARIMIZLA SOĞANLARI İYİCE ÖLDÜRÜYORUZ.YIKAYIP SÜZDÜĞÜMÜZ PİRİNÇLERİMİZİ İLAVE EDİP TAVAMIZI ATEŞTEN ALIYORUZ.İNCE DOĞRADIĞIMIZ MAYDONOZLARI, NANEYİ KARABİBERİNİ,KİMYONU.TUZUNU EKLEYİP İYİCE KARIŞTIRIYORUZ.İÇ HARCIMIZ HAZIR...YAPRAKLARI SARMAYA BAŞLAYABİLİRİZ. YIKAYIP SÜZDÜĞÜMÜZ YAPRAKLARIMIZI DÜZBİR ZEMİNE SERİP İÇ HARÇINI EKLEYEREK SARMA İŞLEMİNE BAŞLANIR. YAPRAKLAR VE İÇ HARÇ BİTENE KADAR SARMA İŞLEMİNE DEVAM EDİLİR YAPRAKLARI PİŞİRME KABIMIZA ALABİLİRİZ(.PİŞİRME KABIMIZIN ZEMİNİNE LİMON DİLİMLERİ SIRALARSAK SARMAMIZIN FAZLA TUZUNU ALMIŞ OLUR)....... PİŞİRME KABIMIZA ALDIĞIMIZ SARMALARIN ÜZERİNE SUYUNU AZAR AZAR EKLEYEREK 25-30 DK PİŞİRİRİZ. AFİYET OLSUN...........
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder